Dubbelconcert 30 okt 2023PARTNERS REFERENTIES


Locatie:
Moeder van de Verlosserkerk, hoek Prof. Donderslaan-Floris/van Adrichemlaan, Haarlem

Tijden:

14.00 zaal open
14.30 aanvang

Toegangsprijs: ​€12,50 (kinderen t/m 12 jaar €7,50) inclusief drankje
Voorverkoop via spaarnebazuin1929@gmail.com of aan de zaal.

 

Harmonie de Spaarnebazuin

Geschiedenis 

Er is veel gebeurd sinds 1929 en over 7 jaar wordt het een groot feest om hun 100ste verjaardag te vieren. Hoe leuk is dat?

Harmonie De Spaarnebazuin is een actieve muziekvereniging . Voor de leden is samen muziek maken op een goed niveau het belangrijkste doel.

Haar leden zijn blij dat ze eindelijk weer eens muziek mogen maken zonder restricties.

Dirigent Lindy Karreman

Naast dirigent is Lindy actief als freelance hoornist bij diverse orkesten en ensembles. Met haar kwintet het Epos Ensemble maakt zij muzikale voorstellingen (www.eposensemble.nl). Ook geeft ze les bij onder andere MuziekLab in Haarlem Cultuurhuis Heemskerk.

CUBAANSE KOOR CORO CANTORO

Geschiedenis 

Hoofddoel van Coro Cantoro is bijdragen aan het verbreiden van de Afro-Cubaanse en Zuid-Amerikaanse zang en muziek, waarbij plezier in het zingen centraal staat. De universele taal van de zang/muziek draagt volgens Coro Cantoro bij aan het slaan van bruggen tussen de diverse culturen. Vandaar de veel gehoorde uitspraak van Jorge: Doe maar lekker zingen!

 

Het ‘zonnigste’ koor van Nederland

staat ook voor multicultureel: iedereen – ongeacht achtergrond, ras, religie, of levensovertuiging – kan op basis van wederzijds respect lid worden van Coro Cantoro. Niet zo vreemd dus dat Coro Cantoro ook wel het ‘zonnigste’ koor van Nederland wordt genoemd..! Vrolijker naar huis!

Dirigent Jorge Martinez Galan

"Cuban Afro-cuban Latin Jazz Pianist, koordirigent en ondernemers werkt graag voor u! Hij is onder andere een uitstekende Spaanstalige Cuban Latijns Amerikaanse cultuurdrager bij het hoogste professionele niveau. Het bedrijf JMG MUSIC (GALANBIZ) staat al meer dan 23 jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en werkt inmiddels samen met het muziekbureau Booking Latin Music (BLM) die u als bemiddelaar faciliteert, verbindt en ondersteunt u tijdens de onderhandelingen, opdrachten, de totstandkoming en werkovereenkomsten met Jorge Martínez Galán Músic vanuit Amsterdam, Nederland en daarbuiten."

Noot voor de redactie:

Spaarnebazuin en CoroCantoro vieren samen de Cubaanse muziek

Harmonie De Spaarnebazuin en het Cubaanse koor Coro Cantoro treden voor het eerst samen op. Op 30 oktober vindt een dubbelconcert plaats in de Moeder van de Verlosserkerk in Haarlem Schalkwijk.

Het koor, onder leiding van Jorge Martínez Galán brengt een repertoire van bekende en minder bekende Afro-Cubaanse liedjes. Denk aan Buena Vista Social Club, Celia Cruz en Marc Anthony

De Spaarnebazuin met als dirigent Lindy Karreman, sluit met Latijns-Amerikaans repertoire aan op deze Cubaanse klanken. Zo worden onder meer Cuban Ouverture van George Gershwin en El Cumbachero ten gehore gebracht.

Samen spelen en zingen zij het bekende Guantanamera in een speciaal arrangement voor koor en blaasorkest.

Dat een gemengd koor Spaans temperament kan hebben en dat een harmonie meer kan dan marsen spelen, zal duidelijk worden tijdens dit bijzondere concert.

 

Wat:

Dubbelconcert Coro Cantoro Spaarnebazuin

Wanneer: 30 oktober

Zaal open: 14.00 uur, aanvang 14.30

Waar:  Moeder van de Verlosserkerk, hoek Prof. Donderslaan-Floris van Adrichemlaan

Toegang: €12,50 (kinderen t/m 12 jaar €7,50)

Kaarten:  Voorverkoop via spaarnebazuin1929@gmail.com of verkrijgbaar aan de zaal.

Informatie: Via bovenstaand e-mailadres of via 0613518935 (Spaarnebazuin) of 0620673834                    (Coro Cantoro)